Blog

6 genijalnih trikova s vlažnim maramicama koje morate isprobati!

Vlažne maramice su svakodnevni proizvodi koji se koriste za čišćenje znoja, daju svjež miris i redovno sprječavaju širenje bakterija. Ali jeste li znali da maramice imaju više od toga i da mogu biti nevjerojatno praktične za širok raspon namjena.

 

Dopustite nam da pogledamo neke od najgenijalnijih trikova s vlažnim maramicama koje trebate isprobati:

 

  1.  Očistite nered nakon jela – Gdje ima hrane, ima i nereda, pogotovo ako imate djecu u blizini. Čuvanje paketa vlažnih maramica u blizini može se pokazati zgodnim za čišćenje nereda ne samo s ruku i usta vaših mališana, već i s poda ili stolice za hranjenje po potrebi. Također vam može pomoći da odmah očistite sve prolivene tekućine u automobilu/autosjedalici i poštedite vas muke kasnije.
  2. Očistite ventilacijske otvore za klimatizaciju u domu – Održavanje ventilacijskih otvora za klimatizaciju čistim proces je koji nema kraja i ne postoji drugi način da to učinite bolje od korištenja vlažnih maramica. Lako će uklopiti u tanke otvore i pomoći vam da očistite svu prljavštinu, prašinu i krhotine bez ikakvih problema. Sve što trebate je par hvataljki, vlažne maramice i spremni ste.
  3. Upotreba u dječijim projektima i aktivnostima – kada su vaša djeca u tome, projekti mogu postati nevjerojatno neuredni. Kako biste održali urednost svog doma i kasnije osigurali manje posla, možete koristiti vlažne maramice koje će im pomoći da odmah obrišu sve tragove markera, ljepilo, boju itd., prije nego što se osuše i postanu trajne mrlje
  4. Čiste igračke – Koliko često ste odveli svoje dijete nekamo i igračka vam padne na pod? U ovom scenariju možete upotrijebiti vlažne maramice za odmah čišćenje igračake prije nego što ih ubacite natrag u kolica ili autosjedalicu. Tako će barem biti zaštićeni od mikroba i čisti za igranje vaših mališana.
  5. Skinite višak laka s noktiju – Ako ste mislili da se koriste samo za skidanje šminke ili popravljanje grešaka pri šminkanju, reći ćemo vam da vlažne maramice mogu biti korisne za skidanje viška laka s noktiju na vašoj koži. Stoga ih možete držati pri ruci kada radite manikuru ili pedikuru kod kuće. To štedi vaše vrijeme i pomaže vam da obavite posao što je moguće urednije.
  6. Očistite kompjuter – Tastatura, monitor, miš i ostali dodaci vašeg kompjutera dom su za bakterije. Koliko god čistili prašinu krpom, ona će se uvijek taložiti. Prikladno rješenje za ovo je korištenje vlažne maramice i čišćenje svega 10-15 minuta prije nego počnete koristiti kompjuter.