Politika o kolačićima

Body Scents online trgovina (u daljem tekstu: „BODY SCENTS ili Mi”), poštujemo Vašu privatnost i cijenimo odnos koji imamo sa Vama.

Kao i mnoge druge kompanije, Mi koristimo tehnologiju na našoj platformi Body Scents.ba na osnovu koje dolazimo do podataka koji nam pomažu da poboljšamo Vaše iskustvo i naše proizvode i usluge. Cookies (u daljem tekstu: „Kolačići“) koje koristimo, omogućavaju našoj platformi da funkcioniše i pomaže nam da razumijemo koje informacije i oglašavanja su najkorisniji za Vas, kao našeg posjetioca i našeg korisnika. Podaci pohranjeni preko Kolačića koji se kasnije koriste na platformi BODY SCENTS nikad ne pokazuju lične detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca.

Kolačić je mali zapis koji internetske stranice koje posjećujete pohranjuju i/ili čitaju iz memorije Vašeg krajnjeg uređaja (naprimjer, računara, prijenosnog računara ili pametnog telefona) kroz Vaš internetski preglednik. Kolačići također čine Vaše interakcije s internetskim stranicama sigurnijima i bržima jer pamte Vaše postavke (naprimjer, podatke za prijavu i jezik) tako što šalju podatke koje sadrže natrag originalnoj internetskoj stranici s koje potiču (kolačići prve strane) ili drugoj internetskoj stranici kojoj pripadaju (kolačići treće strane) kad ponovo posjetite stranicu u pitanju koristeći se istim krajnjim uređajem.

Možete blokirati ili ukloniti kolačiće kroz svoj internetski preglednik ili koristeći softver trećih strana, ali u tom slučaju može doći do problema pri korištenju određenih dijelova internetske stranice.

 

Kolačići koji se koriste na platformi BODY SCENTS – Body Scents.ba

Ovisno o funkciji i svrsi za koju se kolačići koriste, najčešće se dijele u sljedeće kategorije koje BODY SCENTS koristi na svojoj platformi:

Strogo potrebni kolačići

Ti su kolačići neophodni za funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti u našim sistemima. Obično se postavljaju samo kao odgovor na akcije koje ste izvršili, a kojima se upućuje zahtjev za usluge, naprimjer postavljanje preferenci za privatnost, odjavljivanje ili ispunjavanje obrasca. Te kolačiće možete blokirati u pregledniku ili postaviti da vas preglednik o njima upozorava, no u tom slučaju određeni dijelovi web stranice možda neće raditi.

Kolačići za rad web stranice

Putem tih kolačića brojimo posjete i izvore prometa, pa nam oni omogućavaju da mjerimo i poboljšamo rad web stranice. Ti nam kolačići govore koje su sekcije najviše, a koje najmanje popularne te kako se posjetitelji kreću po web stranici. Svi podaci koje ti kolačići prikupe kumuliraju se, pa su stoga anonimni. Ako te kolačiće ne želite dopustiti, nećemo znati kad ste posjetili našu web stranicu.

Funkcionalni kolačići

Ti kolačići omogućavaju pružanje dodatnih funkcija i prilagodbe, naprimjer videozapisa i komunikacije uživo. Možemo ih postaviti mi ili pružatelji usluga treće strane čije smo usluge dodali na stranicu. Ako te kolačiće ne želite dopustiti, neke od srodnih funkcija možda neće pravilno raditi.

Kolačići za definisanje ciljne publike

Te kolačiće na našoj web stranici postavljaju oglašivački partneri. Te kompanije mogu ih upotrijebiti za definisanje profila Vaših interesa kako bi Vam se na ostalim web stranicama prikazali relevantni oglasi. Ti kolačići funkcionišu tako što na jedinstven način identifikuju Vaš preglednik i uređaj. Ako te kolačiće ne dopustite, na različitim web stranicama neće Vam se prikazivati ciljni oglasi.

Kolačići društvenih mreža

Te kolačiće postavljaju različite društvene mreže koje smo dodali I uvezali sa web stranicom kako biste sadržaj mogli podijeliti s prijateljima i mrežama. Oni prate Vaš preglednik na drugim web mjestima i izrađuju profil Vaših interesa. To može uticati na sadržaj i poruke koje se prikazuju na ostalim web stranicama koja posjećujete. Ako te kolačiće ne želite dopustiti, možda nećete moći upotrijebiti alate za dijeljenje ili Vam se oni neće prikazivati.

Druge vrste kolačića koji se mogu koristiti kasnije. Obavijestit ćemo Vas kroz svoje ažurirane politike o postojanju i korištenju drugih vrsta kolačića.

Saglasnost za kolačiće možete povući u bilo kojem trenutku.

Za sva dodatna pitanja oko kolačića, molimo da nam se obratite na e-mail adresu info@bodyscents.ba.