Uslovi korištenja

Body Scents online trgovina pruža uslugu putem internet stranice na domeni www.bodyscents.ba. Usluga se sastoji iz pružanja informacija, online kupovine i transakcija te upravljanje sadržajem stranice.

Na domeni www.bodyscents.ba određeni su uslovi i pravila prodaje i kupovine proizvoda u online prodavnici Body Scents. Uslovi korištenja napravljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača u Bosni i Hercegovini i po međunarodnim običajima online poslovanja. Korištenjem Body Scents online trgovine svaki korisnik treba da pročita uslove korištenja te da iste uslove prihvati. Ukoliko se korisnik iz nekog razloga ne slaže sa uslovima korištenja online trgovine treba da se suzdrži od korištenja istog ili da obavijesti korisničku podršku o mogućim nedostacima ili greškama  na e-mail adresu info@bodyscents.ba.

Body Scents online trgovina radi svaki dan u godini od 0-24 h. Pristup online trgovini ima svako punoljetno lice koje ima pristup internetu i posjeduje internet pretraživač (browser) poput Chrome-a, Internet explorer-a ili Firefox-a. Kupovinu u Body Scents online trgovini može vršiti svako lice koje pročita i prihvati uslove korištenja. Pristup online trgovini može biti onemogućen privremeno radi ažuriranja podataka, obnavljanja stranice ili nekih drugih tehničkih problema.

Cijene navedene na www.bodyscents.ba izražene su u BAM valuti sa uračunatim PDV-om i vrijede u trenutku primanja tj. slanja narudžbe. Ponuda artikala na www.bodyscents.ba vrijedi do isteka zaliha ili do završetka objave ponude. Svaki korisnik Body Scents online trgovine samovoljno za svoje potrebe i na svoju odgovornost koristi sadržaje dostupne na stranici i samovoljno prihvata uslove korištenja. Svako nedozvoljeno, nezakonito korištenje i korištenje koje se protivi uslovima korištenja stranice www.bodyscents.ba podložno je tužbi.

Fotografije u online trgovini www.bodyscents.ba mogu biti ilustrativne prirode i ne moraju odgovarati stvarnom izgledu proizvoda. Podaci o proizvodu i opis proizvoda na www.bodyscents.ba mogu sadržavati greške i podložni su promjenama i izmjenama. Body Scents online trgovina će nastojati da pruži što tačnije informacije i što preciznije da opiše dati proizvod kao i da fotografija proizvoda bude odgovarajuća. Korisnik ili kupac na stranici www.bodyscents.ba sam ocjenjuje tačnost informacija i vrši kupovinu samovoljno i na svoju odgovornost. Body Scents online trgovina neće biti odgovoran za štetu nastalu time što se kupac oslonio na informacije koje su date na stranici www.bodyscents.ba

Body Scents online trgovina nastoji dati najbolju moguću uslugu. Body Scents online trgovina ne može garantovati da će usluga odgovarati Vašim potrebama, te da će usluga biti bez grešaka. Ukoliko uočite neku od grešaka molimo da se obratite kontakt centru na e-mail info@bodyscents.ba.

Na dijelu stranice koji je namijenjen za novosti i oglašavanje, oglašivači su odgovorni za materijale koji budu prikazivani kao i da su usklađeni sa Zakonom. Body Scents online trgovina nije odgovoran  za nepravilnosti ili greške marketinških materijala oglašivača. Body Scents online trgovina nije odgovoran za bilo kakvu štetu ili oštećenja opreme korisnika nastalu prilikom korištenja stranice bodyscents.ba. Korisnik je odgovoran za štete ili nepravilnosti nastale bilo kakvom greškom, prekidom konekcije, brisanjem, kašnjenjem u radu, prenosom, računarskim virusom, neovlaštenim pristupom, nemarom ili nekom drugom radnjom. Bodyscents.ba je privatno vlasništvo i u vlasništvu je firme Body Scents online trgovina. Međusobna komunikacija koja se odvija putem ove stranice mora biti u skladu sa uslovima korištenja. Korisnici i posjetioci ove stranice ne smiju putem ove stranice objavljivati i prenositi bilo kakve materijale koji ugrožavaju ili na bilo koji način krše prava drugih, materijali koji su nezakoniti, ugrožavajući, uvredljivi, klevetnički, koji ugrožavaju privatnost, koji su vulgarni ili na neki drugi način nepoželjni. Korisnik stranice bodyscents.ba ne smije koristiti stranicu za oglašavanje u bilo kakve komercijalne ili nekomercijalne svrhe.

Materijali koji se nalaze na bodyscents.ba su pravo kompanije Body Scents online trgovina i zaštićeni su autorskim pravom, žigom i dizajnom. Svako kopiranje, objavljivanje i distribucija bez prethodnog odobrenja firme Body Scents online trgovina je strogo zabranjeno. Body Scents online trgovina može raskinuti saradnju sa bilo kojim korisnikom u bilo kojem trenutku ukoliko smatra da je ponašanje korisnika neprihvatljivo i nije u skladu sa uslovima korištenja.

Saglasnost i promjena pravila

Uslovi korištenja internet stranice bodyscents.ba propisuju pravila za korisnike ili kupce. Korištenjem stranice bodyscents.ba krajnji korisnici prihvataju i saglasni su sa uslovima korištenja internet stranice bodyscents.ba. Pravo korištenja stranice bodyscents.ba je lično pravo svakog korisnika i ne može se prenositi na druge osobe niti je moguće prijaviti druga fizička ili pravna lica. Ukoliko se korisnik ne slaže sa uslovima korištenja i pravilima, treba da se suzdrži od korištenja ove stranice. Body Scents online trgovina može u bilo kojem trenutku i to bez prethodne najave korisniku, ukoliko smatra neophodnim, izbrisati ili izmjeniti određeni dio uslova korištenja ukoliko bude potrebno. Zbog toga savjetujemo korisnike ove stranice da povremeno ponovo pročitaju uslove korištenja kako bi bili tačno informisani o eventualnim promjenama na stranici. Nastavak korištenja stranice podrazumijeva da se korisnik slaže sa uslovima korištenja kao i  promjenama. Krajnji korisnik se slaže da je korištenje internet stranice bodyscents.ba isključivo na odgovornost korisnika kao i da Body Scents online trgovina ne garantuje za posljedice koje mogu nastati upotrebom stranice ili za tačnost i pouzdanost podataka ili informacija.

Isključenje iz upotrebe, naknada štete

Body Scents online trgovina zadržava pravo da iz daljnje upotrebe stranica isključi ili sankcioniše onog korisnika koji na bilo koji način krši Pravila i uslove korištenja, za kojeg (bez odgovornosti i obrazloženja prema korisniku) smatra da nije primjeren učestvovati u poslu Body Scents online trgovinom, ili koji na bilo koji način ometa rad stranica ili na bilo koji način vrijeđa prava oglašivača i korisnika.

Body Scents online trgovina zadržava pravo da isključi onog korisnika koji zloupotrebljava objavljene podatke ili ih na bilo koji način neovlašteno koristi, a posebno u smislu:

  • kopiranja objavljenog sadržaja
  • kreiranja ili korištenja identifikacione dokumentacije
  • preprodaje trećim licima
  • predstavljanja na drugim internet stranicama pod nazivom Body Scents online trgovina (svim kombinacijama koje ukazuju na korištenje istog imena)
  • višestrukog slanja istih ili sličnih poruka/komentara
  • nepoštivanja drugih obavijesti, pravila, upozorenja i ograničenja navedenih na stranicama www.bodyscents.ba.

Body Scents online trgovina, uz isključenje takvog korisnika, može zahtijevati naknadu za nastalu štetu ili izgubljenu dobit od navedenog korisnika.

Zaštita autorskih prava

Upotrijebljeni robni znaci „Body Scents“, kao i svi ostali tekstovi i navodi na web tranici su proizvod individualne duhovne tvorevine izdavača, te će se svako neovlašteno kopiranje, upotreba i drugi oblici umnožavanja istog ili sličnog dizajna, tekstova, žigova itd, smatrati povredom prava intelektualne svojine, odnosno povredom autorskih prava.

Podaci se mogu koristiti samo na način predviđen ovim Pravilnikom. Korištenjem podataka u druge svrhe, kao i kopiranjem, prepisom, distribuisanjem podataka, bez odobrenja, postupate protivno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima u BiH, te podliježete sankcijama.

Info o kompaniji

Za sve dodatne informacije ili bilo kakva pitanja stojimo na raspolaganju. Možete nas kontaktirati putem info linije na e-mail adresu: info@bodyscents.

Naziv firme: Alif Investments doo
Sjedište: Abadžiluk 1, 71000 Sarajevo
Porezni broj: 4202814480000
Reg. broj sudskog upisa: